tisdag 18 september 2012

BioFresh - få dina kylvaror att hålla längre

Goda råd till en sund livsstil
Dagens näringsexperters mycket enkla recept på välmående och hälsa är en sund kost - naturen bjuder oss ju på en massa viktiga vitaminer och mineraler. Det är speciellt viktigt hur matvarorna förvaras. Matvaror ska förvaras vid den riktiga temperaturen och luftfuktigheten, annars förlorar de smak, färg, vikt, vitaminer och mineraler. Liebherr’s BioFresh-teknologi ger din hälsa ett lyft eftersom dina matvaror hålls färska upp till 3 gånger längre än i traditionella kyl-/frysskåp.

Färsk fisk är rik på allt som håller kroppen i form: protein, jod och järn. Kolja, rödspätta och torsk är speciellt magert kött och därför rikt på näring. Det innehåller endast 1% fett och samtidigt alla de bra aminosyrorna som är viktiga byggstenar för vår kropp. Cellstrukturen i fisk och skaldjur är mycket mottaglig för skadliga mikroorganismer. Det är därför mycket viktigt att fisk och skaldjur förvaras vid så låga temperaturer och i ett så torrt klimat som möjligt.

Färsk frukt innehåller många viktiga vitaminer: Frukt är mycket lätt
att smälta och innehåller få kalorier. Frukt fortsätter att mogna efter skörd, i denna process använder frukter också en del vitaminer och mineraler till varje dag. Det mest effektiva sättet att stoppa mognadsprocessen och förhindra att frukterna mister smak är att bevara dem precis över 0°C och vid en hög luftfuktighet. BioFresh HydroSafe-lådan ger ett sådant klimat.

Grönsaker innehåller inte bara vitaminer, mineraler och nyttiga kolhydrater men en lång rad sunda biologiska substanser. Detta styrker immunförsvaret och blodcirkulationen. Hur nyttiga grönsakerna är och hur gott de smakar är beroende på förvaringen, eftersom viktiga vitaminer och mineraler bäst bevaras vid låga temperaturer och hög luftfuktighet. Speciellt de viktiga C vitaminerna bevaras bra under perfekta förhållanden i HydroSafe-lådan.

Viktiga proteiner som finns i kött fungerar som brännstoff till vår kropp. Köttprodukter ska förvaras korrekt och vid den helt riktiga temperaturen och luftfuktigheten. DrySafe ger det helt perfekta klimatet: låg luftfuktighet och låga temperaturer reducerar skadliga mikroorganismer och håller ditt kött färskt längre. Kvalitén på kött som förvaras vid +10°C og vid hög luftfuktighet försämras 5 gånger snabbare än när det förvaras i DrySafe.


Se våra BioFresh skåp från Liebherr ->




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar